neljapäev, 7. aprill 2016

Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal

Mark Haddon

Lugu räägib viieteistkümne aastasest Cristopher Boone-st. Ta põeb autismi mis teeb tema elu väga keeruliseks. Kuid ta on hea matemaatikas ja loogikast. Kuid ta ei oska inimestega suhelda ja ei saa aru nende tunnetest. Kahjuks satub ta esimesena peale mõrvatud koerale ja arvatakse, et tema on koera tappnud. Kuid Cristopher teab, et tema pole selles süüdi ja otsustab omal nahal mõrvari välja selgitada. Kuid uurimine toob talle kaasa vell raskemad tagajärjed.

Mulle väga meeldis see raamat. Selles oli salapära ja põnevust, kui ka igapäevaelu ja sellega kaasnevaid probleeme. Mulle meeldis selle ramatu juures selle raamatu lugu ja see, et oli välja toodud hästi palju skeeme ja nuputamis ülesandeid.
Raamat oli veel selles mõttes ka tore, et loo käigus Cristopher ise kirjutas selle raamatu. Lisaks meeldis mulle, et raamat algas väga müsteeriliselt mis pani mind kohe tahtma seda raamatut lugeda. -"Kell oli 7 minutit üle südaöö. Koer lamas proua Shearsi maja ees keset muruplatsi rohu peal.-"

Cristopher
Cristopher on 15. aastane poiss, kes elab koos oma isaga, sest ema oli tal 2 aastat tagasi südamerabandusse surnud. Tal on rott Toby ja ta vihkab pruuni ja kollast värvi.
Cristopher on autist. See tähendab, et ta ei oska inimestega suhelda ja tal on erilised vajadused.
Teda ei tohi puutuda, sest siis hakkab ta kisendama ja lööma. Ta on väga hea matemaatik ja loogik. Kogu raamatu vältel ta seletab lahti erinevaid mõisteid ja valemeid.

Minu hinne- 9/10