esmaspäev, 1. veebruar 2016

Krabat


Otfried Preussler

"Krabat" räägib 14.aastasest hulkurpoisist nimega Krabat. Ta läheb õppima musta maagiat, õela möldri käe alla. Temast saab vesiveskis uus õpipoiss, kes peab enne kooli sisse saamist kõvasti vaeva nägema. Ühel õhtul kutsub meister Krabati ja kõik teised veski poisid enda juurde, hüüab siis "Viuh, õrrele" ja kõik poisid peale Krabati muutuvad mustadeks ronkadeks. Sel samal õhtul lüüakse ka Krabat veski poisiks ja ta saab hakata õppima musta maagiat. Kuid see kool pole just lust ja lillepidu, ning selles on varjul palju tumedaid saladusi. Kas Krabat suudab end uudishimust ohjeldada või satub ta nende saladuste kõige pimedamasse punkti? Seda lugege ise.

Mulle isiklikult väga meeldis raamat "Krabat". Lugu oli lahe, sündmused arenesid kiiresti ja kõik oli hästi kokku kirjutatud. Mul tekkis raamatut lugedes tunne, nagu oleksin kogu selle loo keskel. Raamat oli paks, mis mind alguses hirmutas. Hiljem sain aru, et see läheb mul kiirelt. 
Minu hinnang sellele raamatule on 8/10, sest minu arust oleks võinud lugu lõpus lõppeda kurvemalt või süngemalt.

Tonda
Tonda oli minu lemmik tegelane raamatus "Krabat". Ta on keskmist kasvu, pruunide takuste õlgadeni ulatuvate juustega ja salapärase iseloomuga. Ilmselt see salapära oligi see mis mulle meeldis.
Ta oli esimene kes Krabatiga sõbrunema hakkas. Raskel prooviajal aitas ta Krabatit andes talle jõudu ja hiljem oma tarkusi jagades.