pühapäev, 6. detsember 2015

Vahetuslaps

Christine Nöstlinger

"Vahetuslaps" on lugu 13. aastasest Ewaldist (Waldi) kes on tavaline koolipoiss. Tal on 15. aastane sõnaosav õde, normaalne isa ja pedandist ema, kes käib koolis õpetajatelt Waldile paremaid hindeid nurumas.
VahetuslapsSuveks peaks nende juurde vahetuslapseks tulema Inglismaalt pärit Tom. Lennujaama vastu minnes selgub, et Tom oli eelmisel õhtul jala murdnud ja tema asemele oli saadetud tema poolvend Jasper.
Waldi ei suhtu Jasperisse hästi tema käitumise ja oleku pärast.
Suve möödudes saavad Waldi ja Jasper sõpradeks. Saab selgeks, et Jasperi elu pole olnud just meelakkumine. Kuid selle ulaka poisi sees on ka haiget saanud hing. Seda mõistes hakkavad Waldi ja tema pere suhtuma Jasperisse ülimalt hästi. Koos minnakse reisile ja veedetakse palju vaba aega koos. Kui Jasper peab aga koju tagasi pöörduma, on perekond Mittermeieril temast raske lahti lasta. Jasper oli nende pere osaks saanud.

Mind algul ei köitnud üldse see raamat. Ma ei tahtnud seda lugeda ja see lihtsalt kogus tolmu mu raamatukapil. Ma loen küll hästi palju, aga see raamat mind algul ei kõnetanud. Viimasel päeval enne lugemispäeviku esitamist võtsin ma raamatu ja lugesin selle ühe ropsuga läbi. Ja mulle hakkas see raamat väga meeldima. Selle sisu kõnetas mind. Mul tekkis tahtmine seda raamatut lugeda. Ma pean ütlema, et see on oma sisult väga väärtuslik raamat.
Ma soovitan soojalt kõikidel inimestel seda lugeda, sest see sõnum mida see raamat annab on vägagi ilus ja minu arvates ka hinnaline.

Ma jäin raamatuga väga rahule. 10/10-st