pühapäev, 13. september 2015

Siis kui härra koer hammustab

Brian Conaghan


Nii siis, "Kui härra koer hammustab" sai minu kätte läbi klassikaaslase Hugo kes oli seda vabavalikuliselt lugenud ja nüüd soovitas ta seda mulle. Esimene mulje oli, et seeon üli paks, aga lugedes läks see raamat nagu ludinal.

Raamat räägib põhimõtteliselt 16 aastasest poisist nimega Dylan Mintist. Ta elab oma Emaga ning isa on mingil sõjalisel salamisioonil nii, et Dylan saab temaga suhelda ainult kirjutades. Tal on parim sõber nimega Amir. Koos veedavad nad päevi koos koolis olles, väljas hängides ja muud teismeliste värki tehes. Koos olles arutatakse sõpradest, elust, koolist ja muidugi tüdrukutest.
Ajaa, oleksin peaaegu unustanud, et Dylan põeb Tourette- sündroomi mis teeb tema elu aina raskemaks. Ühel arstikülastusel kuulis ta täiskasvanute vestlusest, et ta sureb tuleval märts, kuid Dylan on vintske sell ning teeb nimekirja "Lahedad asjad mida tehe enne kui ma sussid püsti viskan".
Sinna alla kuulusid teod - "Tee Amir õnnelikuks inimeseks, mitte õnnetuks m******" ja "Olla vahekorras Michelle Malloyga". See viimane on rohkem selline unistus, aga igatahes korde see tal kuidagi läheb.

conaghankuiMa arven, et see on rohkem selline nn poisteraamat, sest esiteks on peategelaseks teismeline noormees ja need teemad mida arutatakse on ka rohkem sellised poistekad. Selle raamatu kohta tuleb ka kindlasti ära märkida, et see on maruropp. Kuna poisil on ropendamise ja vandumisega seotud haigus on ka sõnakasutus "jõulisem".
Kindlasti pole tegemist mingi nuturaamatuga vaid jutuks "elust, seksist ja armastusest".
See lause iseloomustab tõesti kõige paremini seda raamatut. 

Lugemist alustasin nelja-päevalises klassilaagris ja jõudsin ka lõpetada samas laagris, sest telefonid olid ära võetud ja ega siis mul muud lõbu peale lugemise ja spordi polnudki.

Raamatut hindan viie palli süsteemis 5/5, sest raamat oli tõesti hästi kirjutatud. Täpselt nii moodi nagu tavaline teismeline elu läbi oma silmade näeb. Sõnavara oli väga kaasaegne ja rikkalik. Palju slängi mis mulle meeldis.

Hea raamat oli!