laupäev, 29. november 2014

Meisterdetektiiv Blomkvist

Seekord pidin ma läbi lugema Astrid Lindgreni raamatu "Meisterdetektiiv Blomkvist".

Kalle Blomkvist on kõigest 13 aastat vana, kuid juba muljetavaldav detektiiv.Ta elab linnakeses koos oma sõprade Eva-Lotta ja Andersiga. Lastel on ka oma sõjavägi nimega Valge Roos ning koos võideldakse Punase Roosi vastu, et kätte saada Suurmõmmik. Suvevaheajal satub aga linna kahtlane mees nimega Einar. Varsti selgub, et onu Einar on Eva-Lotta sugulane. Onu Einar on väga kahtlane mees ning Kalle otsustab tal silma peal hoida. Tasahilju hakab välja tulema, et onu Einar on koguni varas, ning on varastanud koos kahe veel kahtlasema mehega juveelipoodi.
"Detektiivi amet on eluohtlik elukutse" ütleb meiserdetektiiv Blomkvist. Ning tal on õigus.

Raamat meeldis mulle väga. Kirjanik oli kirjutanud kõike nii reaalselt, et mul tekkis tunne nagu mina oleksingi meisterdetektiiv. Raamat ise oli põnev ning kaasahaarav. Midagi halba pole öelda. Kindlasti loen ka läbi sarja teised kaks raamatut.





Astrid Lindgren

Pildiotsingu astrid lindgren tulemusAstrid Lindgren (1907-2002) tegi oma tugeva, toreda ja kartmatu Pipi Pikksukaga lastekirjanduses revolutsiooni aastal 1945. Sestpeale on nii tema kui Pipi saanud maailmakuulsaks. Kolm Blomkvisti-raamatut, milles jutustatakse meisterdetektiiv Kallest, on põnevikud, mis ei kaota iial oma köitvust. Need lood ajavad hirmujudinad peale, kuid panevad samal ajal ka naerma.